Muurame-maailma luotiin 1951

Muuramen Huonekalutehdas oli kokenut monia vaiheita, kunnes tehtaan omistajan Martti Vaaran tytär Pirkko Stenros valmistui sisustusarkkitehdiksi. Vuonna 1951 alkoikin oman, täysin uuden, modernin sarjatuotantoon tarkoitetun Muurame-malliston suunnittelu. Vuotta 1951 voidaan pitää nykyisen Muurame-brändin syntyvuotena.

Muuramen kaapisto ja L-taso

Design Pirkko Stenros

Sisustusarkkitehti, professori Pirkko Stenros loi Muurame-maailman, kun hän havaitsi tavallisten ihmisten arjessa selkeän tarpeen joustavista, pitkäikäisistä, yhteensopivista kalusteista, joiden funktiota, sijaintia ja paikkaa voi muuttaa, kun elämä vie eteenpäin.

Modulaarisia Muurame kaappeja ja Molla-hoitotaso.

Modulaarinen kokonaisuus

Muurame-malliston johtoajatuksena oli modulaarinen kokonaisuus keskenään yhteensopivista kalusteista, mikä pohjautui omaan standardoituun mittajärjestelmään. Näin, kalusteita sekä elementtejä voitiin joustavasti yhdistää, siirtää tai jatkaa vierekkäin ja päällekkäin. Säilytyskalusteissa perustaksi valikoitui 52 cm:n moduli ja sen kerrannaiset.

Ensimmäiset Muurame-kalusteet suunniteltiin lapsiperheiden arkeen ja tarpeisiin: näin syntyivät laatikostot, lastensängyt ja työtasot. Melko pian valikoima laajeni.

Muuramen Moduli Kolmosia eri vuosikymmeniltä.

Ajattomia design-klassikoita

Keskenään yhteensopivat kalusteet, elementit ja lisätarvikkeet on suunniteltu kestämään käyttöä  ja ne ovat ammattilaisten valmistamia. Muurame-designissa on mietitty sekä estetiikka että toiminnallisuus, eli modulaarisuus ja yhdisteltävyys. Muurame-mallisto sopii niin koteihin kuin muihin tiloihin kuten esim. toimistoihin ja julkisiin tiloihin ja se muuntuu ja kasvaa elämän mukana. 

“Pysäytän viivan ennen kuin se lähtee kiemurtamaan”

PIRKKO STENROS

Eri vuosikymmenien Muurame lipastoja.

Pitkäikäiseen käyttöön

Muurame-kalusteet on valmistettu pitkäikäiseen käyttöön. Voit hyvin antaa hankkimasi Muurame-kalusteet perinnöksi lapsillesi. Muurame-kalusteet, elementit ja lisätarvikkeet sopivat yhteen, olivat ne upouusia tai  lapsuudenkodista perittyjä klassikoita, mikä lisää niiden käyttöikää.

Löydä lisätarvikkeet klassikkotuotteisiin

Kaikki lisätarvikkeet sopivat nykymalliston Muurame-tuotteisiin